
TEKNOFEST’in yalnızca bir teknoloji festivali değil, aynı zamanda “tam bağımsızlık ve refah” anlayışına dayalı bir özgüven devrimi olduğunu vurgulayan Bayraktar, festivalin genç nesillere “yapılamaz” denileni başarabilecekleri inancını aşıladığını söyledi.
Festivale Yoğun İlgi
Bayraktar, festivale olan yoğun ilgiden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, son verilerle kayıt yaptıran ziyaretçi sayısının 250 bine ulaştığını açıkladı. Beklentilerin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını belirten Bayraktar, özellikle sabah saatlerinde festivalin daha rahat ve keyifli bir şekilde gezilebildiğini söyledi.
TEKNOFEST’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenmesinin savunma sanayi açısından da sembolik bir öneme sahip olduğunu belirten Selçuk Bayraktar, ASELSAN’ın kuruluşunun Kıbrıs Barış Harekâtı sonrası uygulanan ambargolar sayesinde ortaya çıktığını hatırlattı.
Savunma Sanayisindeki Büyük Başarı
Türkiye’nin insansız hava aracı (İHA) teknolojilerinde geldiği noktaya da değinen Bayraktar, günümüzde bu sistemlerde dışa bağımlılığın sadece %3-5 seviyesinde olduğunu belirten Bayraktar, bu durumun Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayisine yaptığı yatırımların başarısını ortaya koyduğunu ifade etti.
TEKNOFEST’in 4 Mayıs’a kadar KKTC’de devam edeceğini hatırlatan Bayraktar, Eylül ayında bir sonraki etkinliğin İstanbul’da yapılacağını duyurdu. Bayraktar, TEKNOFEST’i yalnızca bir etkinlik olarak değil, gençliğe, bilime ve insan kaynağına yapılan büyük bir yatırım olarak gördüklerini belirtti. Tüm etkinliklerin ücretsiz olduğunu hatırlatarak, TEKNOFEST’in aslında bir festivalden çok daha fazlası olduğunu, bir “ruh” taşıdığını dile getirdi.
Bu haber ile ilgili düşünceleriniz nedir? Yorumlarda paylaşabilirsiniz.