1. Haberler
  2. Haberler
  3. Sağlık
  4. Keneye Karşı ‘Çoraplı’ Önlem!

Keneye Karşı ‘Çoraplı’ Önlem!

Haberi Dinle

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), Afrika, Asya ve Avrupa kıtalarında 50’den fazla ülkede görülen, ölümcül seyredebilen bir enfeksiyon hastalığı olarak biliniyor. Hastalığın temel bulaş kaynağı ise kene ısırıkları. Özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan kesim, risk grubunda yer alıyor.

Keneler Tırmanarak Tutunur

Fırat Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Akbulut, hastane çalışanlarına yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında KKKA’ya dair önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Akbulut, kenelerin sanıldığı gibi zıplayarak ya da uçarak değil, yalnızca tırmanarak vücuda tutunduğunu vurguladı.

Keneye Karşı Koruyucu Önlemler

Prof. Dr. Akbulut, bağ, bahçe, tarla ve orman gibi alanlarda bulunacak kişilere bazı temel önlemler alınması gerektiğini hatırlattı. Pantolon paçalarının çorapların içine sokulması, çizme giyilmesi ve oturulacak yerlere açık renkli örtüler serilmesinin kenelerin vücuda tutunmasını zorlaştırdığını belirtti. Ayrıca, açık renkli kıyafetlerin kenelerin fark edilmesini kolaylaştırdığına dikkat çekti.

Bu haber ile ilgili düşünceleriniz nedir? Yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Keneye Karşı ‘Çoraplı’ Önlem!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

deebi.net ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.